یک فایلِ APK به دردبخور دانلود کردید و آمادهاید که بازی یا برنامه جدید را نصب کنید. هنوز پروسه نصب تکمیل نشده که صفحه نمایش شما یک پیغام غم انگیز نشان میدهد، پیغامی با این مضمون که خطای تجزیه اتفاق افتاد و نصب ناموفق ماند. هنوز هم بعد از چند سال سر و کله ارور there is a problem parsing the package در موبایل اندرویدی ما پیدا میشود. هنوز هم بعد از این همه سال راه حلِ قطعی و یکسانی برای حل مشکل خطای تجزیه در اندروید وجود ندارد. اما من که بیکار ننشستم 🙂 آمادهام تا 8 روشِ کاربردی و مفید برای یک سره کردنِ مشکلِ خطای تجزیه بسته اندروید را با شما در میان بگذارم 🙂
………………………………………………………………………………………………………………………
1- به گوشی خود اجازه نصب از منابع ناشناس را بدهید
اولین روشی که باید امتحان بکنید تا مشکلِ خطای تجزیه حل شود. این روش به احتمالِ بسیار زیاد مشکل را حل میکند. اندروید برای محافظت از کاربران خود اجازه نمیدهد از هر منبع ناشناسی فایل APK دریافت کنیذ. شما باید این اجازه را به سیستم عاملِ اندروید بدهید. برای انجامِ این کار مراحل زیر را دنبال کنید:
- وارد Settings یا تنظیمات شوید
- گزینه Security یا صفحه قفل و امنیت را انتخاب کنید
- تیکِ گزینه Unknown Source یا منابع نامشخص را بزنید
- یک پیغام نشان داده میشود، OK یا تایید را بزنید
در نسخههای جدید اندروید مثل اندروید 8، 9 و 10 مراحلِ کار کمی تغییر کرده است. اگر از نسخههای جدید اندروید استفاده میکنید، کارهای زیر را انجام دهید:
- از تنظیمات وارد قسمت برنامه ها یا Apps شوید
- از بالا سمت راست آیکونِ 3 نقطه عمودی را انتخاب کرده و روی گزینه Special access بزنید
- گزینه Install Unknown apps را انتخاب کنید
- برنامهای که میخواهید اجازه نصب از منابع ناشناس داشته باشد را انتخاب کنید
- تیک گزینه Allow from this source را بزنید تا فعال شود
………………………………………………………………………………………………………………………
2- اندروید خود را به آخرین نسخه موجود آپدیت کنید
گاهی فایلِ APK شما نمیتواند روی نسخههای قدیمیتر اندروید اجرا شود، به همین خاطر با پیغامِ خطای تجزیه مواجه میشوید. اندروید گوشیِ خود را به آخرین نسخهای که برای موبایلِ شما ارائه شده آپدیت کنید. احتمالا مشکل را حل میکند.
اگر گوشی شما قدیمی است و دیگر شرکت سازنده برای آن نسخه جدیدی منتشر نمیکند، اولین و بدترین راهِ حل 🙂 (شاید هم بهترین 🙂 بستگی به وضعیتِ جیب شما دارد 🙂 ) خریدِ یک موبایل جدید است. اگر بودجه این کار را ندارید، میتوانید از Custom Rom ها استفاده کنید و سیستم عامل خود را تغییر دهید.
………………………………………………………………………………………………………………………
3- قابلیت USB DEBUGGING را فعال کنید
USB DEBUGGING یا خطایابی USB قابلیتی است که به دستگاه اندرویدی اجازه میدهد با کامپیوتر تعامل بهتری داشته باشد. این بخش تنظیماتی دارد که بیشتر مردم نیازی به آنها پیدا نمیکنند و به همین خاطر معمولا غیرفعال است. برای فعال کردن USB DEBUGGING اول باید Developer options یا Developer Mode را فعال کنید.
نحوه فعال کردن Developer options برای حل مشکل خطای تجزیه در اندروید
- وارد Settings یا تنظیمات شوید
- وارد قسمت About Phone یا درباره دستگاه شوید
- Build Number یا شماره ساخت را پیدا کنید
نکته مهم : با توجه به نسخه اندرویدِ شما ممکن است مسیرِ رسیدن به این بخش کمی متفاوت باشد. خلاق باشید و خودتان را به چالش بکشید 🙂
بعد از پیدا کردن Build Number باید 7 بار روی آن ضربه بزنید یا به اصطلاح Tap کنید. بعد از این کار یک پیغام به شما نمایش داده میشود با این مضمون که Developer options در موبایل شما فعال شد.
اگر به تنظیمات برگردید، در آخر صفحه یک گزینه جدید با همین نام مشاهده میکنید. بازش کنید و با صبر و حوصله کمی به طرف پایین حرکت کنید. در قسمت Debugging تیکِ گزینه USB debugging را بزنید تا این قابلیت فعال شود.
………………………………………………………………………………………………………………………
4- اگر فایل MANIFEST بسته نصبی را تغییر دادهاید، دوباره آن را به حالت قبل برگردانید
این راهِ حل بیشتر به درد برنامه نویسان اندروید میخورد. اگر کاری با فایلِ MANIFEST نداشتید، میتوانید به راحتی از این مرحله عبور کنید. در هر پروژه اندرویدی یک فایل Androidmanifest.xml وجود دارد که اطلاعات کلی آن پروژه را در خودش نگه میدارد. تغییراتی که در این فایل ایجاد میکنید ممکن است باعث ایجادِ خطای تجزیه یا Parse Error شود.
………………………………………………………………………………………………………………………
5- آنتی ویروس یا برنامه امنیتی دستگاه اندرویدی خود را غیرفعال کنید
آنتیویروسها ابزارهای مفیدی هستند. هیچکس منکرِ این قضیه نیست. البته آنتی ویروس داریم تا آنتی ویروس. ولی در کل بودنِ این ابزارها به امنیت گوشی شما کمک میکند.
اگر با خطای تجزیه مواجه میشوید به طور موقت آنتی ویروس دستگاه خود را غیر فعال کنید. اگر بلد نیستید آن را Disable کنید ایرادی ندارد، به طور موقت آنتی ویروس را حذف (Uninstall) کنید و اپلیکیشنی که خطا میداد را نصب کنید ( یادتان نرود دوباره آنتی ویروسِ بیچاره را نصب کنید! )
اینم بخونید بد نیست: معرفی 8 آنتی ویروس قدرتمند برای اندروید
………………………………………………………………………………………………………………………
6- فایل APK خود را دوباره دانلود و نصب کنید
ممکن است مشکل از فایلِ APK شما باشد. مثلا ناقص دانلود شده یا آسیب دیده باشد. پس ضرری ندارد که یک بار دیگر آن را دانلود کنید ( نهایت چند مگابایت است! ) فقط فراموش نکنید فایلهای APK را از سایتهای معتبر دریافت کنید.
پیشنهاد میکنم 1 یا 2 سایت مختلف را امتحان کنید. حتی توصیه میکنم مرورگر خود را هم عوض کنید، مثلا اگر دفعه قبل از مرورگر پیشفرض اندروید استفاده کردید این بار سراغ گوگل کروم بروید. دانلود دوباره فایل APK به احتمال زیاد مشکل خطای تجزیه بسته اندروید را حل میکند.
اینم بخونید بد نیست: معرفی 5 برنامه تغییر DNS برای اندروید
………………………………………………………………………………………………………………………
7- از نسخه قدیمیترِ برنامه موردنظر استفاده کنید
اگر اندروید گوشی شما قدیمی است میتوانید سراغِ نسخههای قدیمیتر اپلیکیشنی که خطای تجزیه میدهد بروید. میپرسید از کجا نسخه قدیمی برنامه موردنظرم را پیدا کنم؟ سوال خوبی است.
بعضی از سایتهای دانلود ایرانی که به طور تخصصی روی پلتفرم اندروید کار میکنند، معمولا نسخههای قدیمیتر برنامه و بازیها را آرشیو میکنند. سراغِ این سایتها بروید ( نیازی به معرفی من ندارند 🙂 )
………………………………………………………………………………………………………………………
8- گوشی خود را راه اندازی مجدد (Reset Factory) کنید